Sokolya Ukrainian Books in USA

Вітаємо в першій сімейній онлайн-книгарні українських книг в США «Sokolya Ukrainian Books» 📚🇺🇦❤️


***

         Мене звати Оксана. І я вірю, що мрії здійснюються. Тепер великою частиною мого життя стали книги. Вже не як хобі. А як потрібна справа з поширення українського у світі 🇺🇦❤️. І тепер я допомагатиму купити книги українською в США мільйонам поціновувачам рідного слова.

         Ще в дитинстві я мріяла жити в бібліотеці ☺️ щоб читати і пізнавати світ через книги 📚. Батьки створювали його для нас з братом вдома. А потім ми з моїм чоловіком Денисом почали створювати такий книжковий світ для своїх дітей Миколки і Софійки.

         Переїзд з України в 2019 році змусив в перші місяці відчувати журбу за книгами. Бо їх не так вже й багато вмістилося в наші дорожні чемодани, а в США купити українські книги виявилося досить складно і вартісно. Почалися передачі книг з колегами Дениса і нашими новими друзями.Вже через півтора роки в «ковідну пору» я випадково натрапила на групу Books-R-Us Ukrainian таких же книголюбів, яку створила справжня українка і книжкова чарівниця Iryna Matviichuk. Нові знайомства і друзі, читацький онлайн-клуб від Tanja Kasek. З кожним днем я розуміла все більше: «українській діаспорі в США потрібні книги, багато чудових видань рідною мовою для дітей і дорослих». 

         А потім ідея створити власну українську книгарню на американській землі почала втілюватися в реальність з неймовірною підтримкою моєї сім'ї. 

         Повномасштабна війна в Україні скоригувала плани 😔💔 Бо кошти були значно потрібніші на фронті. Відкриття магазину довелось перенести. Але після розмов з декількома українськими видавцями, я зрозуміла, що можливість купити українські книги в США - це не тільки насолода читання рідною мовою далеко від України, а й інвестиція в наші видавництва та книготоргівлю, в майбутні чудові книги, які обов’язково з’являться на світ після нашої перемоги. А неймовірні видання про Україну англійською - це ще й спосіб розповісти американцям більше про нашу історію, культуру і перемогу. 

          «Sokolya» або «Соколя» - ця назва прийшла до мене одного ранку. Це не лише про юного сміливого птаха, який є символом України та ілюстративним зображенням нашого герба. Це ще й трепетна назва, що є заповітною для мого материнського серця. Бо вона поєднує імена моїх найдорожчих у світі: СОфія і КОЛЯ. 


Тож усіх, хто має книжкове серце і прагне читати рідною мовою, запрошуємо до чарівного світу української книги 📚🇺🇦❤️ 


До нашої перемоги частину від продажу буде спрямовано на допомогу захисникам України. А після - на відбудову 🇺🇦

І продовжуємо робити все можливе для перемоги 🇺🇦❤️ 
Вірю в ЗСУ та народ України! 🇺🇦 
Слава Україні! 🇺🇦


Назад до блогу

Залишити коментар

Коментарімають бути затверджені перед публікацією